Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Двоє українців померли у чергах прямуючи з ОРДЛО до лінії розмежування

  • 15.03.2019, 16:40
  • 734

Прямуючи з тимчасово окупованої території для перетину лінії розмежування, померло двоє громадян України.

Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил.

«Сьогодні, 15 березня 2019 року, о 10:35 на КПВВ «Новотроїцьке» водій таксі повідомив, що під час руху автомобіля від блокпосту «Березове-2» 64-річний громадянин К. відчув слабкість та втратив свідомість. На вказане повідомлення старший наряду КПВВ «Новотроїцьке» викликав машину швидкої допомоги, яка прибула вже о 10:45. Проте, на жаль, по приїзду швидкої було констатовано факт смерті даного громадянина. Попередній діагноз — інфаркт.

Об 11:20 родичі померлого забрали тіло до тимчасово окупованої території (померлий лінію розмежування не перетинав).

Водночас, під час проходження на вхід з тимчасово окупованої території КПВВ «Майорське» громадянин України П. об 11:40 втратив свідомість. Об 11:45 було викликано швидку допомогу «Asap». По прибуттю швидкої допомоги з 12:00 до 12:15 здійснювались реанімаційні заходи, які не дали позитивного результату. О 12:15 лікарями констатовано смерть даного громадянина.

Родичі померлого планують перевезти тіло на тимчасово окуповану територію (померлий лінію розмежування не перетинав)", — йдеться у повідомленні.

Як заявляють представники української сторони СЦКК, вказані випадки сталися внаслідок того, що представники збройних формувань Російської Федерації продовжують практику створення довгих черг для мирних мешканців під час перетину лінії розмежування, що практично унеможливлює надання вчасної та кваліфікованої медичної допомоги найбільш незахищеним верствам населення.

Схожі новини