Передплата 2024 «Добра кухня»

Медик назвав несподівану причину розвитку діабету

  • 15.03.2019, 14:15
  • 753

Нестача сну спричиняє стреси і негативного впливає на серцево-судинну, ендокринну системи, порушує обмін речовин — аж до діабету.

Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка, передає УНН.

«Недостатньо якісний сон — і по глибині, і по часу — відображається в тому, що призводить до відчуття стресів, напружень психічних, він відбивається на серцево-судинній системі, в першу чергу, на бронхо-легеневій, на ендокринній, викликаючи порушення обміну речовин — аж до діабету», — зазначив медик.

За його словами, для здорової людини нормальною тривалістю сну вважається 7−8 годин. Втім, якщо людина спить 9 годин і довше, за словами Отто Стойки, це може свідчити про наявність якогось соматичного захворювання, про яке людина ще не знає.

Нагадаємо, щоб уникнути проблем із засинанням і не спровокувати безсоння, слід завершити за 3 години до сну всі моральні й фізичні навантаження, не пити тонізуючих напоїв, а також вимкнути телевізор і гаджети до 22.00.

Якщо безсоння триває понад 3−7 днів поспіль, це може бути сигналом серйозного захворювання і вимагає негайного звернення за медичною допомогою.

Схожі новини