Передплата 2024 ВЗ

Українським консулам дозволили відвідати військовополонених моряків

  • 13.03.2019, 16:52
  • 569

Українська сторона отримала дозвіл від керівництва СІЗО «Лефортово» на зустріч з українськими військовополоненими моряками.

Про це повідомила речник МЗС України Катерина Зеленко під час брифінгу, передає 112.ua.

«Буквально цими днями ми отримали дозвіл від керівництва СІЗО „Лефортово“ про відвідання сьогодні, завтра і післязавтра консулом України українських військовополонених у Москві. Ми сподіваємося, що це відвідання буде поділено на декілька днів, і з кожним із військовополонених консул матиме змогу зустрітися», — повідомила вона.

Також Зеленко уточнила, що Україна досі не отримала жодних медичних документів про стан військовополонених, є тільки описові дані, які не відображають достовірно, яка медична допомога, в тому числі оперативна, потрібна морякам.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир «Яни Капу» і малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Унаслідок інциденту було затримано і заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора «Лефортово». Крім того, троє поранених при обстрілі росіянами українських моряків були переведені до лікарні СІЗО «Матроська тиша».

Схожі новини