Передплата 2024 «Добрий господар»

Резиденції Димінського дозволили ще три роки займати територію Яворівського полігону

Охоронна фірма «Ірбіс», підконтрольна опальному львівському бізнесмену Петру Димінському, ще три роки зможе користуватися мисливським будиночком на території Яворівського полігону. Західний апеляційний господарський суд частково задовольнив скаргу ТОВ «Приватна охоронна фірма „Ірбіс“» і зобов’язав Яворівську КЕЧ продовжити з фірмою договір оренди на приміщення колишнього військового профілакторію площею 1 117 кв. м та ділянку площею понад 29,3 га на території Яворівського військового полігону.

Про це виданню «Наші гроші» стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Приватна охоронна фірма «Ірбіс» орендує колишній військовий профілакторій на території полігону з 2012 року. Згідно з угодою, фірма мала відремонтувати це приміщення та підтримувати його в належному стані. Натомість тут побудували штучний острів на озері, а на ньому — мисливський будиночок. Орендовану територію обнесли парканом, проклали асфальтовані доріжки, розчистили озера для заняття рибним господарством, облаштували галявини для підгодовування тварин та мисливські вишки.

У травні 2018 Яворівська КЕЧ не продовжила угоду оренди, а ще й звернулась до суду з позовом про виселення підприємства. Господарський суд Львівської області зобов’язав фірму звільнити орендоване майно та земельну ділянку і передати її Яворівській КЕЧ. На це рішення подали апеляцію. І от вже 25 лютого 2019 року Західний апеляційний господарський суд під головуванням судді Олександра Мирутенка виніс рішення на користь «Ірбіса».

Як відомо, мисливський будиночок із прилеглими зеленими та водними зонами вважається резиденцією Димінського. Там він фактично жив до того, як втік за кордон внаслідок відкритої кримінальної справи: Димінський офіційно перебуває в розшуку через звинувачення у вчиненні смертельного ДТП, в якому загинула молода жителька села Ямельні Наталія Тріла. Власне до тієї резиденції на шаленій швидкості мчав кортеж Димінського у той чорний день, 18 серпня 2017 року, коли сталася ця трагедія.

Як зазначають «Наші гроші», засновниками ТОВ «Приватна охоронна фірма «Ірбіс» є Андрій Борщ (17,6%) та ТОВ «Народна команда «Футбольний клуб «Карпати» (82,4%). Кінцевими бенефіціарами зазначено Борща та кіпріота Ніколау Хрістікіса. За чорною іронією долі, саме Андрій Борщ взяв на себе вину одразу після смертельного ДТП. Він і досі, всупереч доказам експертів, вперто доводить, що саме він був за кермом позашляховика, який здійснив ДТП.

Схожі новини