Передплата 2024 «Добрий господар»

NASA назвало дату наступної висадки астронавтів на Місяць

  • 12.03.2019, 15:53
  • 590

Американське космічне агентство NASA до 2028 року планує знову висадити людей на Місяць.

Про це повідомляє «Прямий» із посиланням на сайт NASA.

«Ми вирушимо на Місяць у наступному десятилітті з інноваційними, новими технологіями та системами, щоб дослідити більше місць на поверхні Місяця, ніж будь-коли раніше, — заявив у глава NASA Джим Брайденстайн, говорячи про бюджет космічного агентства. — Цього разу, коли ми вирушимо на Місяць, ми там залишимося. Ми використовуватимемо те, про що ми дізнаємося на Місяці, для наступного гігантського стрибка — відправлення астронавтів на Марс».

При цьому планується, що перебування майбутньої експедиції на Місяці триватиме близько тижня.

Дж. Брайденстайн наголосив, що успішне здійснення місячної програми має передувати планованому на 2030-і роки «амбітному» пілотованому польоту на Марс.

«Починаючи з серії невеликих комерційних місій з доставки на Місяць вже в цьому році, ми будемо застосовувати нові кораблі, роботів і в кінцевому підсумку людей до 2028 року, щоб вести наукову діяльність по всій поверхні Місяця», — йдеться у повідомленні.

За словами Брайденстайна, відправкою людей на Марс планують зайнятися після того, як NASA «залишиться» на Місяці.

Довідка. Перша в історії посадка на поверхню Місяця сталася 16 липня 1969 року в ході місії США Apollo 11. Всього було шість висадок (остання у 1972 році), всі здійснено астронавтами американських місій Apollo.

Схожі новини