Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові відбулася виставка орхідей

По-справжньому відчути прихід весни можна було, завітавши на виставку орхідей, яку організувала Галицька Орхідейна Гільдія в садовому центрі «ГалСад».

Аби поціновувачі королеви квітів змогли потрапити у казку, команда «Галицької Орхідейної Гільдії» попрацювала креативно. Дівчата створили чарівну, сонячну і квіткову атмосферу, а саму виставку назвали «Діва».


Як розповіла одна із засновниць Галицької Орхідейної Гільдії Тетяна Годь, горщики з рослинами скомбінували із жіночими аксесуарами та фото кінозірок, які спеціально збирали. Усе це привабило сюди відвідувачів, які йшли цілими родинами, з дітьми та друзями.

На виставці було багато різновидів орхідей із приватних колекцій не тільки львів’янок. Навіть із Києва передала свої квіти одна поціновувачка краси. Були тут і вазони з колекції «ГалСаду». Представлені як рослини, що живуть у природі (у Латинській Америці, Філіппінах), так і культивовані, нещодавно виведені. На запитання, як шанувальники королеви квітів поповнюють свої колекції, Тетяна розповіла, що переважно купують нові зразки через Інтернет. Вартість — від 15 доларів і до безмежності.

У колекції самої Тетяни Годь також багато рослин. Каже, що всі колекціонерки підлаштовуються під «забаганки» орхідей: один сорт любить прохолоду, інший — хоче більше світла, ще інший — тепла…

… Підходимо до крупних білих орхідей, які вражають красою і ароматом. Саме на цей час припадає пік їхнього цвітіння. На виставці їх представила Іванна Урса. На минулій виставці вона була лише гостею. Але дівчина надзвичайно захоплюється квітами і, аби знати всі тонкощі догляду за ними, бути в курсі всіх новинок, вступила до Галицької Орхідейної Гільдії. Іванна розповідає: «Колекція у мене не дуже велика — близько 50 квітів. Вони в мене на вікні й на всю стіну довкола вікна». Дівчина представила досить відомий і популярний сорт «ліодора», який зібрав чимало нагород.

За словами орхідейниць, кожна рослина потребує часу і терпіння. Про те, як вибрати квітку, як доглядати за нею та іншими лайфхаками і порадами на корисних майстер-класах із початківцями-орхолюбами ділилися вже досвідчені. Для прикладу¸ Мар’яна Кокоруз розповіла, на що слід звертати увагу, коли купуєш квітку: «У першу чергу дивимося на корені. Якщо гнилі, чи на них є щось чорне, шукаємо іншу квітку. Далі дивимося на листочки: чи немає під ними жовтих чи коричневих плям. Бажано, якщо бачите листочки з жовтизною, або на них є павутиння, тоді обирайте іншу квітку з тієї партії, яка вам подобається».

Голова Галицької Орхідейної Гільдії Наталія Верба розповідає, що у Гільдії вже зараз думають про наступні виставки. Наші колекціонери молоді, однак їхні колекції ростуть. Тому з кожним роком асортимент колекційних орхідей збільшуватиметься, і нові виставки матимуть свої цікаві родзинки.

Схожі новини