Передплата 2024 ВЗ

Суд відкрив справу щодо звільнення Авакова

  • 11.03.2019, 15:55
  • 502

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо не подання до Верховної Ради подання про звільнення очільника МВС.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу суду.

Зазначається, що суд розглядатиме адміністративну справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

В окружному адмінсуді пояснили, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

«Згідно з Кодексом адміністративного судочинства України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження», — йдеться у повідомленні.

Згідно з даними реєстру, 5 березня позов до суду подала Олена Халагєра.

Людина з таким іменем є співвласником (50%) адвокатського об'єднання «Айлекс».

У суді зазначили, що позивач просить суд визнати протиправними дії Авакова, а саме порушення положень ст. 7 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», що стосуються вимог до членів Уряду.

Водночас, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність прем`єр-міністра щодо нездійснення контролю за діяльністю очільника МВС, не подання до ВРУ подання про звільнення Міністра Авакова, а також просить суд зобов’язати очільника Кабміну внести до парламенту відповідне подання.

Схожі новини