Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Питання державної безпеки та зрив виборчої кампанії: політолог розповів, що криється під силовими акціями «Нацкорпусу»

  • 11.03.2019, 14:35
  • 979

Заворушення, які були ініційовані партією «Національний корпус» направлені на зрив передвиборчої кампанії кандидата у президенти «Петра Порошенка».

Про це в ефірі «Прямого» сказав політолог Тарас Чорновіл.

«Усі політичні засоби зірвати виборчу кампанію Порошенка і маргіналізувати її за тим сценарієм, який використовувався проти Ющенка у 2009 році, не дали бажаного ефекту. Зараз пробують бити з різних боків у точку, яки пов'язана з одним із найбільш ефективним його засобом ведення кампанії Порошенка — з масовими зустрічами президента, приїзд у різні міста тощо. Тобто, пробують створити ситуації, коли відбуваються різного роду провокації, і через які служба охорони буде забороняти президенту виходити до людей», — сказав політолог.

Зокрема Чорновіл зазначив, що мітинги «Нацкорпусу» є співзвучними темам, які звучать на проросійських телеканалах.

«Це все робиться від помічниці проросійського журналіста Шарія, який переховується за кордоном. Це пряме втручання у виборчу кампанію. Зверніть увагу, що на проросійських телеканалах часто звучить тема: чи буде в Україні новий Майдан, і чи можна події 9 березня розглядати як початок нового Майдану?», — зауважив експерт.

Крім того, Чорновіл наголосив, що між правими радикалами та Росією існує прямий зв'язок.

«Також ми бачимо зв'язки „Нацкорпусу“ з Аваковим, які ніхто не може заперечити. Але ми забуваємо про одну обставину. Олігарх Коломойський роки півтора тому перестав негативно висловлюватись про Путіна. Також він тепер називає війну на Сході внутрішнім конфліктом. Звісно, представникам „Нацкорпусу“, які вчиняли дебош, ніхто вказівок з Росії не дає, але тут простежується взаємозв'язок: хлопці з „Нацкорпусу“ — Білецький — Аваков — Коломойський — а далі зв'язки з Росією. Тому, я б дивився на події 9 березня з питань державної безпеки», — підкреслив він.