Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві під час «Маршу жінок» за участі феміністок та ЛГБТ сталась сутичка: є затримані

  • 08.03.2019, 13:38
  • 692

На Михайлівській площі у Києві відбувається акція «Марш жінок», учасники якої виступають проти домашнього, сексуального і психологічного насильства.

Про це повідомляє УНІАН.

На Михайлівській площі вже зібралося близько 100−150 осіб. Учасниці тримають плакати з гаслами: «Ні насильству, домаганням, проституції, згвалтуванням?», «Моє тіло — моє діло» та «Я — транс-жінка-феміністка. А чого досягли ви?». Один з учасників акції також тримає прапор ЛГБТ-спільноти.

На сторінці Маршу жінок у Facebook, зокрема, повідомляється: «Ми виступаємо проти ультраправового, домашнього, сексуального, економічного та психологічного насильства. Ми виступаємо проти тиску та насильства патріархального устрою».

Учасники «Маршу жінок», серед яких є і чоловіки, заявили, що підтримують ухвалення Стамбульської конвенції, закликають, зокрема, дати жінкам захист від насильства, дати рівні можливості для них та скасувати гендерні стереотипи. Вони викинули у смітник так звані «інструменти пригноблення патріархату» — сковорідку, туфлі на підборах тощо.
Серед іншого учасники акції наголосили, що виступають проти заборони права на аборт та «кухонного рабства».

Поруч із учасниками акції зібралися її противники. Вони тримають плакати з гаслами: «Бог! Батьківщина! Патріархат!», «Фемінізм руйнує українські родини» та «Сучасний фемінізм спотворює Богом закладений образ жінки» і прапори, зокрема, з символікою руху «Традиція і порядок». Учасників акції та її противників розділяє кордон поліції.

У певний момент на боці, де збиралися учасники акції Маршу жінок, сталася сутичка. Поліція відвела в бік чоловіка, який агресивно поводився. На його підтримку до поліції підбігли кілька чоловіків. Пізніше учасники акції, які виступають проти Маршу жінок, повідомили, що затримали одного з їхніх.

Схожі новини