Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ви цементуєте нашу оборону — ви наші берегині: Порошенко нагородив жінок-військових

  • 08.03.2019, 12:57
  • 747

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко 8 березня зустрівся з жінками-військовими. Глава держави відзначив високими державними нагородами жінок — представниць Збройних Сил України та інших силових структур, які брали та беруть участь у відсічі агресії на сході нашої держави.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Упродовж усіх п'яти років, під час яких Україна протистоїть ворожій агресії, пліч-о-пліч з воїнами-чоловіками є жінки. Це особливість Збройних Сил України, інших силових підрозділів за останні п’ять років», — сказав Президент.

При цьому він підкреслив, що поруч з рішучими змінами у забезпеченні та оснащенні армії різко збільшилася кількість жінок в українському війську.

«Я вітаю ці зміни. І вітаю кожного, хто прийняв рішення долучитися до справи оборони держави. Є жінки-воїни, але й водночас — жінки-берегині. На бойових позиціях, де присутні жінки, дисципліна і поведінка абсолютно інші. Жінки цементують нашу оборону і дають сили тим, хто знаходиться на передньому краї», — сказав Петро Порошенко.

«На жаль, за нашу незалежність ми платимо високу ціну», — додав він та нагадав про подвиг героїчної українки Лесі Бакланової.

«Вона загинула 10 жовтня 2018 року біля шахти Бутівка в районі Авдіївської промзони. Родом з Луганщини. Щойно виповнилося 18 років — зголосилася на службу за контрактом. Відмовилася від штабної роботи, попросилася на передову. Коли у Лесю влучила ворожа куля, їй було лише 19. І залишиться вона вічно молодою, залишиться як символ, на якому будуть виховуватися покоління захисників нашої землі», — сказав Петро Порошенко.

Присутні вшанували пам'ять усіх полеглих в боротьбі за Україну хвилиною мовчання.

Президент нагадав, що загалом, статус учасника бойових дій отримали понад 7 тисяч жінок — військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, 166 з них удостоєні вищих державних нагород, у тому числі п’ятеро були нагороджені посмертно.

Схожі новини