Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Весняна новинка для жінок — букет з табличкою-хештегом «8 березня»

Тюльпани — 20 гривень за штуку, букет з мімози — 50, троянди — 35. Продавці запевняють, на 8 березня ціни не зміняться.

Міжнародний жіночий день, який традиційно відзначають 8 березня можна, без сумніву, вважати святом рекордного продажу квітів. Ринки та торгові центри «розцвітають» тюльпанами, трояндами, підсніжниками, гвоздиками та креативними букетами — на будь-який смак і гаманець. Хоча ціни у піковий період продажу зростають, квітковий товар не залежується на полицях…

… Дорогою на ринок зустрічаю щасливих, усміхнених чоловіків, які оберемками несуть придбані тюльпани. Один покупець зізнався, це в офіс, щоб напередодні свята привітати усіх жінок. «Будуть квіти, шампанське, цукерки і премії», — сказав «ВЗ» підприємець Андрій, який закинув в багажник авто понад сотню тюльпанів.

При вході старші жінки торгують підсніжниками, за букетик правлять 20 гривень. Ходжу між квітковим товаром. Усі продавці, ніби змовилися — один тюльпан по 20 гривень. Така ціна була і торік. Запитую продавців, чи 8 березня тюльпані подорожчають. В один голос обіцяють, що ні. Букети з шести тюльпанів — 150 гривень.

«Тюльпан у попиті, — каже 60-річна продавець Вікторія. — Щороку їх купуємо у Голландії великими партіями і добре продаємо на свято. Після 8 березня ціна на тюльпан трохи впаде. За одиницю — 17−18 гривень. Цього року у продажі з’явилися тюльпани Алладіни (кучеряві пелюстки). На другому місці популярності — гвоздики (30−35 гривень за штуку), на третьому — квіткові композиції».

Зауважила, цього року на ринку з’явилася новинка — квіткові композиції у кошику з дерев’яною табличкою-хештегом «8 березня», «Вітаю». За таку красу треба викласти з гаманця 120−150 гривень. Можна трохи торгуватися. Вишукані квіткові букети з різних видів квітів, упакованих з «газетну» обгортку — 180−250 гривень.

Цікавлюся цінами троянд. Продавці кажуть, їх на 8 березня купують менше, ніж тюльпани. Найдешевша троянда — 25−30 гривень («зростом» у 25 сантиметрів), більші — 35−50 гривень за штуку. Іриси — 20 гривень за штуку. Для жінок старшого покоління продають букети з мімозою — 50 гривень за штуку.

Фото автора

Схожі новини