Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З вересня 2019 року дівчата зможуть навчатися у військових ліцеях

З вересня 2019 року в Україні дівчата зможуть навчатися у військових і військово-морських ліцеях. Про це на брифінгу 6 березня повідомила головна спеціалістка Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міноборони Любов Гуменюк.

Вона зазначила, що Міноборони вже розробило проект наказу «Про затвердження Положення про військовий (військово-морський) ліцей». Саме цей документ має врегулювати питання щодо освіти для дівчат у військових ліцеях, — повідомляє «Громадське».

«Починаючи з вересня 2019 року, передбачається навчання дівчат у зазначених військових ліцеях», — зазначила Гуменюк.

Вона зазначила, що вже скасовані обмеження щодо прийому жінок на навчання до військових вишів — нині, за словами Гуменюк, кількість жінок від загальної кількості тих, хто вчиться у таких закладах, — 8%.

Також представниця департаменту вказала, що серед працівників і службовців ЗСУ 22,3% жінок (понад 10% військовослужбовців-жінок та понад 12% цивільного персоналу). Серед представників старшого офіцерського складу в Україні 842 військовослужбовиці, зокрема 90 з них мають звання «полковник».

«Жінки обіймають 47,4% посад державної служби в апараті Міноборони, у тому числі на посадах керівного складу їх близько 9%», — сказала Любов Гуменюк.

Схожі новини