Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін заборонив російським військовослужбовцям користуватися смартфонами на службі

Смартфони заборонили в армії Російської Федерації. Військовослужбовці не мають права користуватися цими гаджетами під час несення військової служби

Російський президент Володимир Путін підписав закон, який передбачає заборону військовослужбовцям передавати засобам масової інформації та публікувати в інтернеті дані про себе й своїх товаришів по службі. Забороняється публікація інформації, яка дозволить визначити місцезнаходження військової частини або розкрити місце несення служби. Про це 6 грудня повідомляє ТАСС.

Солдатам та офіцерам російської армії забороняється під час несення служби мати при собі електронні прилади або технічні засоби побутового призначення, які дозволяють за допомогою інтернету поширювати аудіо-, фото-, відеоматеріали та дані геолокації. Мова йде про телефони, планшети, GPS-навігатори, відеореєстратори та зовнішні носії інформації.

Користуватися цими пристроями військовим не можна при веденні бойових дій, при несенні бойового чергування, при знаходженні на території військової частини тощо.

Схожі новини