Передплата 2024 «Добра кухня»

У Книгу рекордів — із найбільшою іконою із сірників

Волинянин, житель селища Люблинець Юрій Семенюк, встановив мистецький рекорд України. Він виготовив найбільшу ікону із сірників — образ Георгія Переможця.

Роботу представив у столиці на другому Всеукраїнському фестивалі сірникових рекордів. Й з нею переміг. Тепер досягнення волинянина є у Національному реєстрі рекордів України.

Ікона дивовижна. Здавалося б, змайстрована із дрібнюсіньких паличок, а виглядає цілісно, масштабно, грандіозно. Аби добитися такого ефекту, майстер спочатку складав невеличкі кубики, один бік яких повторював частину майбутнього рисунка (вкладав сірники розмальованими запалками доверху, що імітують вишивку хрестиком). Тоді став з’єднувати деталі — і «ожив» його небесний патрон, Юрій Переможець на коні.

Образ має висоту майже у людський зріст — 1,5 метра. На його створення чоловік використав 170 тисяч сірників. Готову роботу Юрій Семенюк освятив і подарував рідному храму. Щоб вберегти його від вогню запалених свічок, ікону помістили у спеціальний кіот.

За плечами у майстра є вже однин сакральний образ із сірників — «Розп'яття Ісуса Христа». Його виконав зі ста тисяч деталей. Наступна задумка — картина із мільйона сірників. Що це буде за образ, поки не зізнається. Каже, як все вдасться — обов’язково покаже і його.

,На фото: Рекордна сірникові ікона Юрія Семенюка

Фото із сайту Люблинецької громади

Схожі новини