Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Клімкін заявив, що Росія проводила військові навчання з «Іскандерами» в Криму і на Донбасі

  • 06.03.2019, 10:09
  • 410

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Росія зруйнувала все, з чого складалася система нерозповсюдження та контролю за озброєнням, розробляючи і випробовуючи балістичну ракету РС-26 «Рубеж» та удосконаливши ракетний комплекс «Іскандер-М», військові навчання з яким були зафіксовані на окупованому Донбасі та у Криму.

Про це він написав у Facebook, пише УП.

На його думку, рішення США щодо виходу з Договору між СРСР та США про ліквідацію їх ракет середньої дальності та меншої дальності (ДРСМД) абсолютно виправдане, обгрунтоване і відповідає сьогоднішньому стану безпекової ситуації як на Європейському континенті, так і у світі загалом.

«Спочатку це був Договір про звичайні збройні сили в Європі. До речі, якби він досі діяв, то Росії було б набагато складніше здійснювати військову агресію проти України та мілітаризувати Крим», — заявив Клімкін.

ВІн додав, що РФ крок за кроком зруйнувала все, з чого складалася система нерозповсюдження та контролю за озброєннями.

«Ми спільно з США заявили, що розробка та випробування Росією балістичної ракети РС-26 „Рубеж“ на дальність близько 2200 км, а також розширення бойових можливостей оперативно-тактичного ракетного комплексу „Іскандер-М“ суперечить Договору», — сказав міністр.

«Особливо занепокоєння викликає те, що цей ракетний комплекс був зафіксований під час військових навчань на окупованій території України в АРК», — зазначив він.

Очільник МЗС наголосив, що методичний розвал РФ системи контролю над озброєннями створює небезпечну глобальну безпекову реальність і Україні треба бути до цього готовою.

«Україна завжди була відповідальною та послідовною у сфері нерозповсюдження. Такої позиції дотримуватимося і надалі, але при цьому залишаємо за собою право створювати всі види озброєнь, які необхідні для захисту України та її національної безпеки», — заявив Клімкін.

Він додав, що у новій глобальній безпековій реальності необхідно реалізувати всі можливості для захисту України.

Схожі новини