Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Павло Лазаренко у США може піти на угоду зі слідством і оприлюднити інформацію про Юлію Тимошенко

Сьогодні, 5 березня, в головному суді Вашингтону відбудеться судове засідання над колишнім прем’єр-міністром України Павлом Лазаренком, якого звинувачують у відмиванні грошей.

Про це повідомиляє «Прямий».

«Фактично зараз ідуть обговорення так званої мирової угоди: коли Павло Лазаренко погодиться, щоб його кошти конфіскували, і буде узгоджено саме про те, яка сума буде визначеною такою, що була отримана незаконним шляхом. Як відомо, зараз заморожені кошти його становлять 200 мільйонів доларів», — повідомила кореспондент телеканалу Катерина Лісунова.

Як відомо Міністерство юстиції США звинувачує сторону Павла Лазаренка в тому, що вони затягують справу, яка майже прийшла до завершення.

«Фактично зараз в телефонному режимі визначають домовленості наступного судового засідання. Назначено його на сьогодні. Чи будуть представники самого Лазаренка і представники США, тобто прокурори на місці — дізнаємось вже невдовзі», — розповіла Лісунова.

«Деталі цієї мирової угоди якраз і будуть обговорювати, щоб було обом сторонам вигідно завершити цю справу. Але є велика ймовірність, що вирішать саме таким чином, що, можливо, частково, якусь частину грошей таки залишать Павлу Лазаренку. Тому що насправді він зрештою вже і відсидів також певну кількість років. До 2012 року, якщо я не помиляюся, він був у в’язниці. І сама справа тягнеться достатньо довго. Тому є велика ймовірність, що конфіскують більшу частину, а кілька мільйонів колишньому прем’єр-міністру залишать. Але що важливо в цій справі? Як відомо, головною партнеркою схем колишнього прем’єр-міністра була Юлія Тимошенко. Як відомо, і це ні для кого не секрет, що Україна чекає результатів і можливостей оприлюднення цієї інформації. Бо зрештою гроші, які зараз будуть повертати, повертатимуть Україні. І вкрадені вони безпосередньо в українських громадян. І тому кожного разу ця справа піднімається, а зараз вона вже нарешті йде до завершення — принаймні так говорять медіа і так оголошує сторона США — то може бути, що Україні нарешті вдасться дізнатися більше інформації про самі схеми, про цю систему і повернути також гроші нашій державі», — додала вона.

Схожі новини