Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові взяли на хабарі чиновника міської ради

Керівник управління фінансового контролю Львівської міської ради неправомірно вимагав 8 тисяч гривень

Начальника управління фінансового контролю Львівської міської ради затримали з підозрою в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 8 тисяч гривень. Про це повідомляє у прес-служба Львівської міської ради та департамент захисту економіки Національної поліції України.

«Вимагав та отримував від переможців тендеру «відкати» за виконання певних умов по договору. Сума «відкату» становила один відсоток. Затримали посадовця сьогодні, 5 березня, під час отримання неправомірної вигоди.

Працівники управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції задокументували протиправну діяльність керівника одного з управлінь Львівської міської ради. Посадовець організував «прозорий» механізм підписання необхідних документів для подальшого виконання робіт переможцями тендеру.

Так, було встановлено, що за погодження кошторисної документації з виконання ремонтно-будівельних робіт вулиць на території одного з районів м. Львова вимагав один відсоток «відкату» від загальної суми договору.

Сьогодні, 5 березня оперативники УЗЕ, слідчі поліції Львівської області за процесуального керівництва прокуратури Львівської області затримали посадовця. Кошти, отримані у якості неправомірної вигоди було вилучено з кишені куртки правопорушника.

Затримання проведено у закладі громадського харчування неподалік міської ради м. Львова.

На даний час проводяться обшуки у приміщенні Львівської міської ради", — повідомляють у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Якщо факти незаконних дій посадової особи будуть підтверджені, Львівська міська рада вимагає від правоохоронців об’єктивного розслідування та покарання.

Начальником управління фінансового контролю Львівської міської ради є Олег Дроздов.

Схожі новини