Передплата 2024 ВЗ

«Моя матір заслуговує на справедливість»: син жертви «Новачка» написав листа Путіну

  • 03.03.2019, 12:49
  • 910

Син британки Дон Стерджесс, яка померла в липні 2018 року внаслідок отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новачок» в Еймсбері, Еван Хоуп написав листа президенту Р Ф Володимиру Путіну з проханням надати можливість спецслужбам Великобританії допитати двох підозрюваних у справі.

Про це він розповів під час інтерв'ю Sunday Mirror, повідомляє ТСН.

«Я звертаюся до вас як до людини, з проханням надати можливість нашим офіцерам допитати цих людей у ​​справі про вбивство моєї матері», — наводить видання витримки з листа 20-річного хлопця.

У бесіді з виданням Хоуп підкреслив, що не отримав жодної підтримки з боку британського уряду.

«Я боюся, що ми ніколи не доб'ємося правосуддя для мами, і я відчуваю себе зрадженим і кинутим урядом… Я знаю, що вони підтримали Скрипалів, і я радий цьому, оскільки співчуваю їм і тому, через що вони пройшли. Але у моєї сім'ї не було підтримки, а ми ті, хто втратив матір. Вона стала невинною жертвою, але ми нічого не почули ні від Терези Мей, ні від уряду — ні телефонного дзвінка, ні листи, нічого … ми просто дізнаємося про все з новин так само, як і всі інші», — сказав Хоуп виданню.

Він також говорить, що намагається домогтися справедливості в історії з загибеллю своєї матері.

«Дивно те, що ми знаємо, хто вбив маму, докази є, і ми знаємо, як це сталося, але ми не можемо змусити їх постати перед судом. Це дійсно засмучує», — зазначив чоловік.

На думку Хоупа, єдина людина, яка може допомогти розслідувати справу смерті його матері британки Дон Стерджесс — це Путін.

«Путін повинен відмовитися від цих вбивць, щоб моя сім'я нарешті змогла домогтися справедливості… Я в розпачі. Путін — єдина людина, яка може забезпечити справедливість. Мені потрібна його допомога, щоб вступити справедливо з моєю мамою. Я розраховую на нього», — сказав він виданню.

Sunday Mirror також наводить текст листа Евана Хоупа російському президенту:

«Шановний Володимир Путін. Пройшов майже рік з тих пір, як моя мати Дон була вбита «Новачком» в Солсбері, і біль ніколи не пройде для мене або моєї родини.

Британська поліція вважає, що як мінімум двоє російських громадян несуть відповідальність за її смерть, але, схоже, вони захищені вашою державою.

Я звертаюся до вас як до людини, надайте можливість нашим офіцерам допитати цих людей з приводу вбивства моєї матері.

Вона заслуговує на справедливість".

Схожі новини