Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Супрун зруйнувала п’ять головних міфів про алкоголь

  • 03.03.2019, 12:12
  • 543

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розвінчала п’ять найпопулярніших міфів про алкоголь.

Відповідну інформацію вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Спочатку вона звернула увагу українців на зігріваючі властивості алкогольних напоїв.

«Вже начебто на вулиці і не мороз, але деякі все ще зігріваються за допомогою спиртного. Якщо коротко — алкоголь не зігріває, — зазначила вона, а потім пояснила, що все зовсім навпаки. — Алкоголь розширює судини на поверхні тіла, а приплив крові викликає відчуття тепла. Проте внутрішні органи в цей час тепло втрачають…, а загальна температура тіла знижується».

Також, за її словами, міфом є почуття самоконтролю в стані алкогольного сп'яніння. «Факт в тому, що будь-яка кількість алкоголю в крові може вплинути на навички водіння і підвищує ризик потрапити в аварію. Тому в жодному разі не сідайте за кермо, навіть якщо випили дуже мало», — наголосила Супрун.

Також вона пояснила, чому не варто вірити в те, що алкогольні напої мають лікувальні властивості.

«Пити чи в будь-якому іншому вигляді вживати алкоголь для профілактики або лікування хвороб — нерозумно. Всі можливі позитивні ефекти, які містить в собі алкоголь, зрештою перекриваються його згубними властивостями», — зазначила Супрун.

Вона також стверджує, що міфом є переконання, що антибіотики не можна поєднувати зі спиртним. «Після тривалих наукових досліджень стало відомо, що алкоголь повністю не сумісний тільки з деякими антибіотиками», — підкреслює вона, хоча при цьому не рекомендує українцям пити алкоголь разом із ліками.

Наостанок чиновниця додала, що безпечної дози алкоголю не існує.

«Це один з найбільших світових медичних міфів, з яким досі сперечаються вчені. У будь-якому випадку, вживаючи алкоголь ви ризикуєте своїм здоров'ям», — пояснила вона і закликала зменшувати споживання спиртного до повної відмови.

Схожі новини