Передплата 2024 «Добра кухня»

На хабарі погоріло керівництво Одеського СІЗО: двоє затриманих

  • 02.03.2019, 15:55
  • 817

Співробітники СБУ викрили на систематичних хабарах керівництво Одеського слідчого ізолятора.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники встановили, що зловмисники систематично вимагали від засуджених та їхніх родичів неправомірну вигоду за «пом'якшення» умов відбування покарання.

«Співробітники С Б України з’ясували, що посадовці для тиску на ув’язнених штучно утримували їх у карцері або переводили у камери, де їм погрожували фізичною розправою так звані „смотрящі“, які працювали на адміністрацію закладу», — йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що під час досудового слідства правоохоронці задокументували факт утримання в карцері одного із підозрюваних, з якого зловмисники вимагали 2 тисячі доларів США. Його родичі мали перерахувати цю суму на банківську картку.

«Попередня перевірка встановила, що тільки за 2018 рік на цю картку було перераховано понад 2,3 мільйона гривень», — повідомили в спецслужбі.

Зазначається, що в ході проведення санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили банківські картки, мобільні телефони, 1 тисячу доларів та 60 тисяч гривень і «документацію, яка підтверджує протиправні дії працівників пенітенціарної системи».

«Двох зловмисників затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», — повідомили в СБУ, не уточнивши посад затриманих.

Триває досудове слідство, яке здійснює територіальне управління ДБР, розташоване в м. Миколаїв. Операція проводилась під процесуальним керівництвом військової прокуратури Одеського гарнізону.

Разом з тим, одеське видання «Думська» повідомляє з посиланням на джерела у правоохоронних органах, що затримані заступник начальника одеського СІЗО — начальник оперчастини майор Валентин Слабинський і його підлеглий, старший оперативник СІЗО підполковник Сергій Ярема.

За даними видання, операція із затримання пройшла у п'ятницю ввечері на автозаправці в районі іподрому.

Схожі новини