Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні стартувала масштабна перевірка виборчих дільниць

  • 02.03.2019, 10:31
  • 448

В Україні інспектори Державної служби з надзвичайних ситуацій почали перевіряти стан приміщень та будівель, які планують використовувати як виборчі дільниці.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

«Перевіряється стан утримання евакуаційних виходів та шляхів, стан протипожежного водопостачання, первинні засоби пожежогасіння, наявність відповідної документації (плани пожежогасіння, відомості про проведення інструктажів з особами, задіяними до виборчого процесу тощо)», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перевірки вже відбулися у Кіровоградській області, у Корсунь-Шевченківському та Уманському районах Черкаської області, де інспектори ДСНС Черкащини провели зустріч з головами та членами окружних виборчих дільниць, а також у Житомирській області.

За результатами перевірок керівникам об’єктів надаються рекомендації з усунення виявлених протипожежних недоліків та визначаються контрольні терміни.

Окрім цього, для підвищення готовності підрозділів у разі виникнення надзвичайних подій та пожеж на об'єктах, які будуть задіяні під час виборів, у всій країні проводяться відповідні тактико-спеціальні навчання.

«27 лютого на Миколаївщині вогнеборці провели подібні тренування у Первомайському районному будинку культури та Очаківській ЗОШ № 4. Під час навчання особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів відпрацьовувались дії щодо гасіння пожежі, рятування постраждалих та взаємодії з адміністрацією об’єктів», — уточнили у ДСНС.

Схожі новини