Передплата 2024 ВЗ

Прикладом якісних змін країни ми сьогодні можемо просувати українську ідею на окуповані території — Президент

  • 01.03.2019, 19:13
  • 787

Президент Петро Порошенко переконаний, що саме якісними змінами, економічним зростанням нашої держави ми зможемо завоювати і повернути людей, що нині вимушені проживати на окупованих територіях.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Під час виступу на Раді регіонального розвитку Донецької області Глава держави розповів, що перед засіданням відвідав передову, де мав змогу поспілкуватися з бійцями 72-ї бригади. «Коли я зараз приїхав на передок хлопці, наші бійці сказали, що ставлення до нашого війська, до наших воїнів з боку місцевих кожен раз стає кращим. А друге — кажуть, до нас приїжджають з окупованої території і ми мали можливість постійно з ними спілкуватися».

Петро Порошенко зазначив, що поцікавився тим, що розповідають люди, які приїжджають на підконтрольну Україні територію з тимчасово окупованої, адже там вони перебувають під впливом пропаганди 24 години на добу. Відповідь бійців була наступною: «Вони вже точно розчаровані в «русском мире». А в якості однієї з основних причин кажуть: «Так ми їздимо до Маріуполя і на власні очі бачимо як змінився Маріуполь — нові дороги, нове освітлення, нові школи, нові лікарні, відремонтовані, нові дитячі садки. Це важливо. Але уявіть собі — там солдати ходять по вулицях без автоматів і вони поголені, а не з бородами. І вони не хапають людей і не везуть «на підвал», і немає комендантської години, і не вимикають світло… І у магазини вони заходять не для того, щоб набрати бухла, як вони кажуть, а купити звичайні товари», — розповів Президент.

«Отак поглядами, розповідями звичайної людини ти розумієш яка величезна прірва відділяє життя на окупованій території і життя на звільненій території, життя у Маріуполі», — зазначив він.

«І це те, що таким прикладом ми сьогодні можемо просувати українську ідею на окуповані території — я хочу подякувати всім, хто працює у Маріуполі на реалізацію цього сценарію. Велика вам подяка», — підкреслив Глава держави.

Він висловив переконання, що саме у Маріуполі «мужні люди вперто і наполегливо день за днем будують майбутнє не тільки Маріуполя, будують майбутнє всієї України».

«Із багатьох змін складається для сотень тисяч, якщо не мільйонів, вимушених проживати на окупованій території, абсолютно інша картинка — картинка єдності, картинка здатності долати найбільші перешкоди. Це картинка великих можливостей, які ми можемо, повинні реалізувати і точно реалізуємо, якщо будемо разом», — наголосив Петро Порошенко.

«Перебуваючи серед вас я знову і знову переконуюсь у нашій спільній силі. І силу дає нам те, що ми об’єдналися. А це об’єднання багатьом ще п’ять років тому здавалося недосяжним», — додав Президент.

На думку Глави держави нині в нас є всі підстави ставити абсолютно амбітну мету. «Мету, якою ми хочемо і точно будемо мати державу Україна: державою-лідером, державою — країною вільних. І подивіться наскільки багато значить воля в порівнянні з тим, що кажуть з-за „передка“. Державою вільних, заможних і щасливих людей. Це моя мрія і вона точно може бути реалізована», — підкреслив Петро Порошенко.

Президент особливо підкреслив, що Маріуполь є тим містом, де протистояння — не образ чи символ, а щоденна реальність.

«Місця розташування 79 бригади розташовано менше, ніж у двох кілометрах від розташування російських окупаційних військ. І сьогодні можна на власні очі переконатися, що на Сході України йде справжня війна. У двох кілометрах від місця нашого перебування на південь зараз був обстріл з протитанкової зброї. І так п’ять років Україна, вся Україна протистоїть російській агресії», — констатував він.

Глава держави нагадав, що кожен його приїзд до Маріуполя є особливим. Зокрема, влітку 2014-го Петро Порошенко відвідував його одразу ж після звільнення. А 25 січня 2015 року через сумні події — після обстрілу мікрорайону Східний, коли загинув 31 маріуполець, у тому числі жінки і діти, і 117 були поранені.

«Але це лише об’єднало Маріуполь і всю Україну і буквально за декілька днів після приїзду у Маріуполь був Краматорськ, а після цього одразу ж я вирушив до Мінська, де ми робили все для того, щоб принести мир. Мир, якого так прагне кожен українець, мир, якого так прагне український Президент, мир на умовах національних інтересів України, які дозволять нам просто звільнити нашу землю від окупаційних військ. І ви в Маріуполі робите для цього надзвичайно багато», — підкреслив Петро Порошенко.

Схожі новини