Передплата 2024 ВЗ

До 24 тисяч гривень на сім’ю: у Мінсоцполітики назвали розмір монетизованих субсидій

  • 01.03.2019, 17:13
  • 1 915

У березні домогосподарства отримають гроші в розмірі призначеної їм субсидії за лютий, що в деяких випадках досягає 24 тисяч гривень.

Про це повідомляє УНІАН.

«Готівкова форма застосовується до одержувачів, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період із жовтня по грудень 2018 року. Вже в березні 2019 року домогосподарства отримають гроші в розмірі призначеної їм субсидії за лютий, в середньому це становить 1681 гривню — це середній показник. Однак субсидії мають індивідуальний характер, і їх розмір коливається від 0 до 24 тисяч гривень. Аналогічні виплати вони отримають до кінця опалювального сезону — в квітні (за березень) і травні (за квітень) 2019 року», — зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Нагадаємо, від 1 березня українці зможуть отримувати гроші на комуналку від держави, адже починає діяти масштабна монетизація субсидій. Гроші отримають майже чотири мільйони домогосподарств, яким нарахували виплати торік.

У Міністерстві соцполітики не знають, як українці відреагують на готівкову допомогу, і сподіваються лише, що будуть економити воду, газ та світло і сплачувати вчасно.