Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Росії визнали, що відстали у розвитку від західних країн

  • 01.03.2019, 10:34
  • 391

За рівнем продуктивності сучасна Росія перебуває на рівні розвитку країн «Великої сімки» 1980-х років.

«Виробництво на одного працюючого у нас приблизно $ 23 на годину. Навіть у Туреччині вже в 1,5 рази більше, у американців приблизно втричі більше. Ми поки знаходимося десь на рівні 1980-х років країн «Великої сімки», — заявив керівник рахункової палати Р Ф Олексій Кудрін. Про це повідомляє Газета ua.

За його словами, РФ має брати активну участь у процесі глобальних досліджень і формування нових моделей управління, адже зараз частки участі Росії в них складає лише 3%, на відміну від 50% США та 30% Китаю.

Також Кудрін наголосив на необхідності комплексних заходів із підвищення продуктивності праці замість тактики адресної підтримки окремих підприємств.

Раніше в лютому Кудрін визнав, що у російської економіки немає імунітету до санкцій.

«Я неодноразово говорив, що Росія все-таки втрачає від санкцій, і вона продовжує втрачати. На жаль, у минулому році санкції на компанії холдингу Дерипаски і Вексельберга істотний вплив зробили не тільки на ринок, але й на настрій, насамперед, інвесторів… Ми не можемо сьогодні говорити, що ми обнулили цей вплив, ні, він не нульовий, він негативний», — заявив він.

Схожі новини