Передплата 2024 ВЗ

Схема підкупу виборців «Батьківщини»: Ар’єв оприлюднив список інтегрованих в українську виборчу компанію росіян

  • 28.02.2019, 15:30
  • 1 065

Народний депутат, голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв опублікував у себе на сторінці у Facebook цікаві деталі про росіян зі схеми підкупу виборців, в якій фігурують нардепи з фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко — Валерій Дубіль та Руслан Богдан.

Про це повідомляє Прямий.

«Я тут знайшов купу дуже цікавих деталей про росіян зі схеми підкупу виборців, в якій фігурують нардепи з фракції Тимошенко — Дубіль та Богдан. Ми в Закритій Зоні не раз досліджували втручання російської церкви в українські справи і використання релігійних організацій спецслужбами РФ.

З"ясувалося, що всі росіяни прибули в Україну на запрошення УПЦ МП, точніше Чернігівського єпархального управління цієї церкви. Зрештою, можна було й не сумніватись, що УПЦ МП використовують для прикриття у найтемніших антиукраїнських справах з Росії.

Отже, список інтегрованих в українську виборчу кампанію росіян такий:
1. Ніна Клєбанова, російський політтехнолог, особисто знайома з Тимошенко і Дубілем, була присутня на з’їзді Батьківщини, тісно працює з К. Матвієнком.
2. Анна Остапчук російський політтехнолог, а також, як вона стверджує, — маг, таролог, кабаліст. Цікаво, що це їй не заважає займатися релігійною (!) роботою. Також прибула на запрошення УПЦ МП.
3. Боріс Коновалов — російський політтехнолог, спеціаліст у частині спецтехнологій, займався виборчими компаніями низки депутатів Батьківщини.
4. Сєргєй Лукин, російський політтехнолог, організатор роботи на рівні ряду областей України.
5. Роман Мартін — російський політтехнолог
6. Алєксей Шевченко — російський політтехнолог, працював з 2014 року, але восени 2018 року повернувся в Росію після конфлікту з Валерієм Дубілем, займався організацією форумів Тимошенко
7. Алєксандр Корольов, російський політтехнолог, займався агітматеріалами, але повернувся в Росію після конфлікту з Валерієм Дубілем", — повідомив він.

За його словами, майже всі учасники з цієї групи були закинуті з Росії до України в один час — у липні 2014 року.

«Тобто за місяць до того, як російські окупаційні війська вдерлись на територію Донбасу. Останнім часом, кажуть, найчастіше росіян, які залишилися в схемі, бачили в офісі народного депутата Валерія Дубіля на вулиці Васильківській у Києві. А от керівника групи російських політтехнологів Ніну Клебанову сфотографували на тому самому скандальному з’їзді, де висунули Тимошенко. Ще й поруч з людьми у формі українських військових! Сьогодні в ДБР мали допитувати Валерія Дубіля, але він не прийшов, хоча міг би розповісти про кілька десятків росіян, інтегрованих московським патріархатов в українські вибори. А чим закінчилося попереднє втручання російської церкви в події в Україні, ми в Закритій Зоні не раз розповідали — Крим і Донбас є яскравими наслідками. І мені важко уявити чим могло би закінчитися втручання агентів, прикритих русскім православієм, тепер», — наголосив він.

Схожі новини