Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко вимагає від правоохоронців терміново розслідувати дані про розкрадання «оборонки»

  • 26.02.2019, 14:57
  • 577

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов’язків першого заступника секретаря Ради нацбезпеки й оборони на час розслідування.

Про це повідомив речник президента Святослав Цеголко у Facebook.

«Петро Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі „Наші гроші“ для спростування або підтвердження оприлюдненого», — написав він.

Раінше, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2−4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн. Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні Гладковский, який раніше був бізнес-партнером чинного президента країни Петра Порошенка, екс-керівник «Укрспецекпорту» і глава держконцерну «Укроборонпрому» Павло Букін.

Син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор Гладковський подасть до суду на авторів фільму, які звинувачують його в причетності до корупції в оборонному секторі.

Водночас, в Укроборонпромі заявили, що розслідування щодо розкрадань містить маніпуляції.

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський попросив тимчасово призупинити його повноваження.

Схожі новини