Передплата 2024 «Добрий господар»

MARUV заявила, що готова відмовитися від виступів у Росії заради Євробачення

  • 25.02.2019, 12:10
  • 656

Переможниця національного відбору на Євробачення 2019, українська співачка Анна Корсун, більш відома як MARUV, заявила, що відчуває тиск. Водночас вона стверджує, що виступить тільки від України і готова не їхати з гастролями у Росію.

Про це вона написала на офіційній сторінці у Facebook.

Співачка стверджує, що заради участі в «Євробаченні-2019» вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ.

«Я готова відмовитися від виступів у Росії. У прямому ефірі відповіла на всі питання, які цікавили журі. Я не відвідувала Крим з 2014 року. Чи не порушувала жодного Закону України. А також готова взяти на себе всі витрати по участі в Міжнародному конкурсі», — йдеться у дописі.

Крім того, вона повідомила, що отримала за добу пропозиції представляти три різні країни.

«Я — українка, люблю свою країну і пишаюся тим, що представлятиму Україну в Тель-Авіві на міжнародному конкурсі „Євробачення — 2019“ незважаючи на те, що за добу я отримала пропозиції від трьох різних країн представляти їх. Але моя відповідь категорична — я виступаю від України і ніяк інакше!» — написала виконавиця.

Втім, у MARUV є запитання щодо договору з НТКУ, який повинен бути підписаний сьогодні до обіду 25 лютого.

Вона заявила, що у вимогах йдеться про заборону будь-якої імпровізації на сцені без затвердження НТКУ. До прикладу, неузгоджений шпагат призведе до штрафу в 2 млн грн. Вона також повинна передати авторські права на пісню, яка належить світовому лейблу Warner Music. Також співачка зобов'язана чітко виконувати будь-які вимоги і вказівки НТКУ.

«Теоретично, мене можуть змусити танцювати на Дні народження у якогось віце-прем'єра, і в разі відмови, мене дискваліфікують і зобов'яжуть знову виплатити штраф у 2 млн грн. Плюс компенсувати НТКУ нібито збитки!» — вважає MARUV.

А також їй заборонено спілкуватись із журналістами без узгодження з НТКУ. На її думку, це повністю порушує свободу слова і права людини.

«Натомість від НТКУ я нічого не отримую: ні копійки фінансової підтримки, ні допомоги в організації поїздки, ні, тим більше, міжнародної промо підтримки. Навіть візою я повинна займатися сама», — написала вона.

Однак, за договором виконавиця зобов'язана виконати усього кілька пунктів НТКУ. Зокрема, вони будуть давати їй підказки щодо правил проведення конкурсу, вона повинна з дозволу НТКУ взяти з собою 10 чоловік за свій рахунок і дотримуватися умов цього договору.

«Я відчуваю тиск! І бачу явні спроби змусити мене відмовитися представляти свою країну на міжнародному конкурсі „Євробачення -2019“. Я прошу вашої підтримки, підтримки преси та незалежних журналістів, які не готові виконувати чиєсь замовлення», — написала MARUV.