Передплата 2024 «Добрий господар»

«Увага, по нас стріляли з вогнепальної зброї»! На Волині через перехід громади до ПЦУ сталася стрілянина.

  • 23.02.2019, 13:08
  • 1 002

У селі Жидичин Ківерцівського району на Волині стався конфлікт навколо Свято-Миколаївського храму, громада якого днями перейшла до єдиної помісної Православної церкви України.


Про стрілянину в селі повідомляє відділ комунікації поліції Волинської області.

«Сьогодні близько четвертої години ранку на лінію служби „102“ поліції Волині надійшло повідомлення про те, що в селі Жидичин Ківерцівського району один із місцевих житель здійснив декілька пострілів, ймовірно, із рушниці в сторону односельців», — йдеться у повідомленні.

Поліція зареєструвала повідомлення та проводить його перевірку. На місці події працюють керівництво ГУНП в області та Ківерцівського відділу поліції, слідчо-оперативна група.

Про подробиці інциденту у Facebook повідомив його свідок Тарас Висоцький.

«О 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: «Я стріляю», а також «Даю годину і всіх буду розстрілювати. Було зроблено 4 постріли», — стверджує Висоцький.

Також він інформує, що вчора близько 23:00 зафіксований факт підпалу господарських споруд з живим поголів’ям на території монастирської економії. Пожежу вдалося загасити власними силами, а представники ДСНСУ склали відповідний акт.

Схожі новини