Передплата 2024 «Добрий господар»

Як отримати субсидію готівкою непенсіонеру

  • 22.02.2019, 15:24
  • 718

Перші гроші в рамках програми монетизації субсидій можна буде отримати з 12 березня у відділеннях «Ощадбанку».

Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на прес-службу уряду.

«Громадяни непенсійного віку з 12 березня отримають першу субсидію грошовим переказом через платіжну систему „Швидка копійка“. Для цього необхідно звернутися в будь-яке відділення „Ощадбанку“ з паспортом та ідентифікаційним кодом», — заявили в Кабміні.

Також всім субсидіантам надішлють на адресу проживання персональне повідомлення з роз'ясненням щодо розміру субсидії, за що вона нарахована та як її отримати «живими» коштами.

У той же час зазначається, що пенсіонери отримають суму нарахованої субсидії в день отримання пенсії (з 4 по 25 березня) на наявні пенсійні картки, або готівкою через поштові відділення, або листоношою «Укрпошти» додому.

Як підкреслив віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, курс на монетизацію субсидій — це, по суті, війна з монополістами, адже управління українців своїм енергоспоживанням, установка лічильників, контроль за якістю та обсягом послуг знищують монополізм в наданні послуг та корупцію в цій сфері.

«Три роки субсидії, які надходили у вигляді клірингових розрахунків, не стимулювали українців до зменшення енергоспоживання та впровадження енергоефективних заходів. Віртуальні кошти держава платила за незрозумілі обсяги і, відповідно, неякісні комунальні послуги поставлялися компаніями-монополістами (водоканалами, ТКЕ, облгазами)», — сказав він.

«Чому важлива субсидія „живими“ коштами? Це можливість для людей навчитися управляти послугами і своїм споживанням, а також отримати „живі“ гроші від держави на оплату комунальних послуг. У той же час зекономлені кошти, які залишаться після оплати комуналки, люди зможуть використовувати на власний розсуд», — підкреслив Зубко.

Чиновник зазначив, що з часом і з ростом доходів люди усвідомлять, що найкраще вкладення зекономлених на комуналці грошей — це утеплення та модернізація житла. За його словами, це дасть ще більшу економію.

В уряді також нагадали, що для отримання монетизованих субсидій додаткових заяв і довідок надавати не потрібно.

Схожі новини