Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Оскар 2019: скандал з обранням ведучого, нова номінація та інші особливості цьогорічної церемонії

  • 22.02.2019, 13:19
  • 624

Цього року найбільше номінацій «Оскар 2019» отримали фільми: «Чорна Пантера», «Чорний клан овець», «Рим», «Фаворитка», «Зелена книга», «Зірка народилася».

Загалом 24 категорії номінацій, в тому числі зовсім нова — «Кращий популярний фільм». В ній представлять картини з великими касовими зборами, пише УНІАН.

Цьогорічна церемонія «Оскар» зазнала кілька змін і вже відзначилася скандалами. Вперше за 30 років «Оскар» пройде без ведучого церемонії. Ведучий Кевін Харт відмовився від участі після гомофобного скандалу. Заміну йому так і не знайшли, тож вестимуть церемонію одразу кілька знаменитостей. Також організатори «Оскара» цього року вирішили скоротити хронометраж трансляції. Переможці отримають лише по 90 секунд, щоб піднятися на сцену і виголосити промову.

Цьогорічна сцена важитиме близько 725 кілограм. Складатимуть її з хвилеподібних золотистих і синіх шарів та прикрасять 40 тисячами живих троянд.

Червона килимова доріжка «Оскара» — це теж окреме шоу. Довжина її становить 150 метрів, ширина — близько 10 метрів, а вага п'ять тонн.

Нагадаємо, що в цьому році церемонія «Оскар» вперше пройде без основного ведучого. Після того, як через скандал у зв'язку з гомофобними висловлюваннями актор Кевін Харт відмовився вести церемонію, організатори «підключили» до церемонії цілий ряд знаменитостей, які будуть виходити на сцену — це Деніел Крейг, Вупі Голдберг, Брі Ларсон, Дженніфер Лопес, Гері Олдмен, всього 13 голлівудських зірок.

Схожі новини