Передплата 2024 «Добра кухня»

«Моя мета — це зміни в країні, справжні зміни…» — Святослав Вакарчук

  • 19.02.2019, 15:07
  • 823

Співак і музикант Святослав Вакарчук вважає, що у Верховній Раді VI скликання було мало його однодумців, а тепер таких людей може бути більше.

Про це лідер гурту «Океан Ельзи» розповів «Українській правді».

Вакарчук каже, що в 2007 році до нього звернулася команда, яка формувала список партії «Наша Україна — Народна самооборона», — і він повірив, що може «щось змінити в країні, використавши це як інструментарій».

«Після Помаранчевої революції в мене було відчуття, що, можливо, це буде правильним шляхом, і я зможу так швидше й ефективніше допомогти своїй країні», — зазначив співак.

«Я недооцінив рівень, якість політичної культури в Україні на той момент. Я був про неї кращої думки. Саме політична культура України того часу зсередини виявилася жахливою», — зізнався він.

Вакарчук додав: «Якщо ви запитаєте мене, чи стала вона кращою з тих часів? Так, стала. Чи стала вона суттєво кращою? Ні, але я бачу зміни» «Коли я був у парламенті, я відчував, що людей з моїми принципами, цінностями і моїм баченням того, як треба діяти, були одиниці. Сьогодні я думаю, що таких людей десятки», — сказав він.

«Складно пояснити одним реченням, що саме було не так. Як приймалися рішення; як депутати вели подвійне життя; як ті, кого вважали героями помаранчевого Майдану, раптом починали діяти зовсім за іншими принципами, ніж ті, які вони захищали», — пояснив Вакарчук.

«Але найголовніше — абсолютна відсутність у більшості політиків візії і бачення на багато років уперед, чого ж ми хочемо досягти. Більшість політиків думали у кращому разі про наступні вибори, а в гіршому — про проведення якогось закону. Тобто тактика домінувала над стратегією», — додав він.
Музикант зізнався, що тоді вирішив, що далі бути в Верховній Раді для нього «буде неефективно».

«Але той похід в парламент дав мені неоціненний досвід, дав можливість побачити зсередини, як працює система, як працює документообіг, як працює ухвалення рішень. Яка різниця між процедурним, юридичним, легальним і фактичним ухваленням рішень… Якби я не був у парламенті тоді, можливо, деякі свої рішення сьогодні я би приймав по-іншому», — сказав Вакарчук.

Він також не погодився, що не пішов у президенти тепер через страх конкуренції чи програшу, і підтвердив, що зараз гуртує довкола себе людей задля змін.
«Моя мета — це зміни в країні, справжні зміни… Я говорю про ті зміни, які можна порухати руками, поміряти цифрами, відчути на вулиці», — наголосив

Співак і музикант Святослав Вакарчук також заявив, що не має зв’язків з українськими олігархами.
«Жодних відносин з жодним українським олігархом я не маю і мати не буду. Це проти моїх принципів. Давайте на цьому поставимо крапку» — підсумував він.

Схожі новини