Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підраховано збиток Росії від економічних санкцій

  • 19.02.2019, 10:34
  • 608

Щодо російських товарів за станом на кінець 2018 року 62 країни застосовують 159 обмежувальних заходів.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на дані моніторингу Мінекономрозвитку Р Ф за 2018 рік.

Сума передбачуваного збитку від запроваджених заходів, за експертною оцінкою, становить 6,3 мільярдів доларів. Лідером за кількістю обмежувальних заходів відносно продукції з РФ є ЄС (25), Україна (22), Індія (16), Білорусія (13), Туреччина (12), США (9), Австралія (6).

Максимальний збиток для російських експортерів припадає на обмеження в ЄС (понад 2,4 мільярди доларів), США (понад 1,1 мільярд доларів), на Україні (775 мільйонів доларів), Туреччини (713 мільйонів доларів).
Найбільше від обмежень втрачає металургійна промисловість РФ — майже 4 мільярди доларів. Втрати сільськогосподарської промисловості оцінюються в 1,1 мільярдів доларів, хімічної — 641 мільйон доларів, автомобільній — у 306 мільйонів доларів.

18 лютого високий представник Є С Федеріка Могеріні заявила, що Еврсоюз досяг політичної згоди щодо введення нових санкцій проти Росії — так званого «азовського» пакету. За словами Могерини, формальне ухвалення правового документа буде завершено протягом наступних днів.
Заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв нагадав, що перший пакет санкцій ЄС проти Росії стосувався анексії Криму, другий — агресії на Донбасі, і третій «азовський» — агресії в Керченській протоці і на Азові.

Президент Петро Порошенко висловив Президенту Європейської Ради Дональду Туску подяку за ухвалення політичного рішення про введення «азовського» пакету санкцій ЄС проти Росії.

Схожі новини