Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Студентка лягла спати з головним болем і прокинулася з новонародженою дочкою

  • 18.02.2019, 20:57
  • 1 118

Студентка з Британії поскаржилася на сильний головний біль, була введена в кому і прокинулася через кілька днів матір’ю

Про це повідомляє видання Manchester Evening News, передає Depo.ua

Ебоні Стівенсон з міста Олдем, графство Великий Манчестер, 2 грудня 2018 року пішла спати о 20:30 через сильний головний біль. Як стверджує 18-річна дівчина, вона не пам'ятає, як після цього встала і пішла у ванну, де у неї трапився напад. Її мати Шері викликала швидку. Лікарі відразу запитали, чи не вагітна Ебоні.

Шері відповіла лікарям, що це неможливо. В цей час на очах здивованої матері у Ебоні виріс живіт. Лікарі пояснили британці, що у її дочки прееклампсія — важка форма токсикозу на пізніх стадіях вагітності. Через судом вагітної плід почав активно рухатися, тому його стало видно.

Ебоні доставили в лікарню і ввели в медикаментозну кому. Вночі лікарі провели екстрений кесарів розтин, щоб врятувати дитину. Мати дівчинки вперше побачила новонароджену тільки через чотири дні, коли вийшла з коми.

«Це прозвучить жахливо, але, коли мені поклали дитину на груди, я попросила її забрати, так як була в шоці і вирішила, що мене з кимось переплутали», — згадує Ебоні.

Вона назвала дочку Елоді.

Лікарі пояснили, що британка так довго не знала про вагітність через те, що у неї вроджена подвоєння тіла матки. Поки в одному з органів, розташованому ближче до спини, розвивався плід, інша матка продовжувала функціонувати як зазвичай, тому у Ебоні не припинилися менструації. Доктора відзначили, що зазвичай жінкам з такою аномалією непросто завагітніти і виносити плід, і назвали випадок британки екстраординарним.

Ебоні визнається, що раннє материнство не входило в її плани, але вона дуже щаслива і «не проміняла б дочку ні на що на світі». Згодом вона планує повернутися в коледж і продовжити вчитися на спортивного фізіотерапевта. Турботу про дитину на себе готова взяти Шері, так як вона не працює.

Схожі новини