Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Проституція не має ставати візитною карткою міста»: влада Амстердама хоче реформувати квартал Червоних ліхтарів

  • 18.02.2019, 10:58
  • 853

Мер столиці Нідерландів заявила, що проституція не має ставати візитною карткою міста

Мер Амстердама Фемке Халсема задумалася про реорганізацію району Де-Валлен, відомого як квартал Червоних ліхтарів
Про це повідомляє Сьогодні ua з посиланням на DutchNews.

На думку градоначальниці, місто не має ставати туристичною визначною пам'яткою завдяки проституції.

«Обставини, за яких жінки мусять виконувати свою роботу, погіршилися. Тому я можу зрозуміти, чому багато жителів Амстердама думають: ми не хочемо, щоб проституція була такою, якою вона є або якою має бути», — заявила Халсема.

Мер столиці Нідерландів назвала таку славу для міста «принизливою» і «неприпустимою». Вона звернула увагу на умови життя повій, яким стало важче пропонувати свої послуги, коли подивитися на них приходять натовпи іноземних туристів.

Фемке Халсема висловила готовність до радикальних заходів по перетворенню кварталу Червоних ліхтарів, проте конкретні кроки поки не запропонувала. Пакет реформ мусить з'явитися до літа 2019 року.

Частина місцевих жителів Амстердама збунтувалася проти величезної кількості туристів, які відвідують місто.

Тому місцеві жителі попросили владу зупинити туристичну навалу. У мерії прислухалися і ввели мораторій на будівництво готелів у центрі міста, підвищили туристичний податок і заборонили пивні велосипеди.

Дійшли обмеження навіть до кварталу Червоних ліхтарів. З минулого року навіть щоб просто подивитися на район туристи мусять платити гроші. Місцева влада ввела плату і нові заборони на алкоголь та наркотики у цьому районі. Інакше штраф — до 950 євро.

Схожі новини