Передплата 2024 «Добра кухня»

«Гібридна війна- це коли РФ використовує гібридного «омбудсмена"-Геращенко

  • 18.02.2019, 08:12
  • 617

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що РФ використовує колишнього омбудсмена України Ніну Карпачову у своїй гібридній війні проти України.

Про це повідомляє УНН із посиланням на публікацію Геращенко на її сторінці у Facebook.

Таким чином вона прокоментувала відвідування Карпачової як «незалежного міжнародного експерта» до трьох українських моряків в СІЗО «Лефортово».

«Виявляється, ФСБ і російська генеральша-омбудсмен (Тетяна Москалькова) допустили в СІЗО до в"язнів таку собі Ніну Карпачову. А офіційного і повноважного українського уповноваженого з прав людини Людмилу Денисову, незважаючи на всі її зусилля і наполегливість нашого МЗС, так і не допустили відвідати моряків і навіть в суд на всі слухання», — написала Геращенко.

«Гібридна війна- це коли РФ використовує гібридного «омбудсмена», витряхує від пилюки Януковича, який заявляє, що як Порошенко його попросить, то він готовий просити Путіна про заручників. Замість Денисової — Карпачова, замість Порошенка — Янукович, РФ дістає зі своїх загашників різних персонажів, які підігрують кремлівській платівці про «нелегітимність української влади», — додала перший віце-спікер.

Геращенко резюмувала, що Україна «готова негайно передати 25 засуджених росіян, в обмін на політв"язнів Кремля. Ми не дозволимо Кремлю забути прізвища Сенцова, Сущенка, Карпюка, Гриба, Панова і інших. Ми також вимагаємо негайного, без торгів і передумов, звільнення військовополонених моряків. І не варто нікому підігрувати огидним кремлівським сценаріям».

Нагадаємо: Ніна Карпачова займала посаду омбудсмена України протягом 14 років, з 1998 по 2012 роки. Її на посаді змінила Валерія Лутковська, яку в свою чергу в 2018 році змінила Людмила Денисова

Схожі новини