Передплата 2024 «Добра кухня»

Як харків’яни за гроші вийшли на фейковий мітинг на підтримку маніяка

Журналісти Харкова влаштували експеримент для городян. В результаті, місцеві жителі вийшли на фейковий мітинг на підтримку кривавого маніяка.

У Харкові 13 лютого пройшов фейковий мітинг на підтримку «кандидата» у президенти — одного з найкривавіших маніяків минулого століття Анатолія Онопрієнка. Як виявилася, фейковий мітинг організували журналісти місцевого видання 057. Про це пише «Кореспондент».

За словами журналістів, до них звернувся учасник АТО з пропозицією перевірити, чи поведуться харків'яни на легкий заробіток. В інтернеті було опубліковано оголошення, з пропозицією прийти на площу Конституції і підтримати «кандидата в президенти» Анатоля Онопрієнка, який помер у 2013 році. Учасникам мітингу пообіцяли заплатити по 1000 гривень.

Однак багато хто не спромоглися перевірити, хто такий Онопрієнко, і почали подавати заявки на участь у «мітингу». «Ми спеціально вирішили вибрати „в кандидати“ неіснуючого політика, а таку одіозну особистість, щоб показати — любителям „легкої наживи“ абсолютно все одно, за кого голосувати. І замість Онопрієнка ми могли підставити будь-яке прізвище, будь то Мілошевич, Мадуро або Захарченко, це не змінило б нічого», — пишуть журналісти.

Повідомляється, що в намічений час у потрібному місці зібралися близько 100 осіб, проте дзвінків надходило набагато більше. Присутніх попросили проскандувати на камери «Онопрієнко — це ми!», «Онопрієнко — це сила!», І «Онопрієнко — майбутнє України!». І «мітингувальники» легко це зробили. Більш того, вони на камеру запевняли, що будуть голосувати саме за Анатолія Онопрієнка, хоча «його передвиборну програму ще не читали».

«Буквально, через годину ми покинули наш фейковий мітинг і ми почали відповідати на обурені дзвінки бажаючих отримати тисячу гривень. На всі погрози мітингувальників, ми просили їх прочитати уважно — за кого вони сьогодні стояли і перестати продавати свої голоси», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини