Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ми їдемо в Кабмін, робота МОЗ буде розблокована, — Супрун

  • 13.02.2019, 11:49
  • 374

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявляє, що сьогодні, 13 лютого, поїде у Кабмін для того, щоб розблокувати роботу Мінздоров’я.

Про це вона повідомила на брифінгу, передає «Українська правда».

Супрун нагадала, що Окружний адмінсуд досі не виніс рішення щодо клопотання Кабміну про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

«Ми сприймаємо це як навмисне затягування процесу. Робота міністерства заблокована вже тиждень. Ми вимагаємо, щоб суддя негайно оголосив рішення», — сказала вона.
Супрун також додала, що відразу після брифінгу поїде в Кабмін, щоб вирішити питання розблокування діяльності МОЗ.

«Після прес-конференції я їду в Кабмін. Сьогодні є засідання уряду, і ми будемо вирішувати це питання. Міністерство буде розблоковане», — сказала Супрун.

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина, заявила, що через блокування роботи МОЗ страждають хворі.

«Ці люди тримають у заручниках не нас, а хворих. За кожним нашим підписом стоїть людське життя», — сказала Стефанишина.

Вона пояснила, що наразі МОЗ не може завезти в регіони ліки для онкохворих, при тому що є ліки, які мають дуже короткий термін придатності.

«Вони просто лежать на складах. У нас спалах кору, а ми не може розвести вакцини для військових. За місяць у нас не буде вакцин у регіонах від поліомієліту, вакцини стоять на складі і не можуть поїхати в регіони. Хворі не можуть поїхати закордон на операцію», — сказала Стефанишина.

Схожі новини