Передплата 2024 «Добрий господар»

Підозрюваний в організації вбивства Гандзюк Мангер прийшов у київський суд

  • 12.02.2019, 12:58
  • 494

Підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер в оточенні охоронців прийшов до Шевченківського районного суду Києва, який розгляне клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє УНІАН.

Повідомляється, що Мангер заявив журналістам, що обвинувачення проти нього «шите білими нитками» і що це «політичне замовлення». Проте він не сказав, чиє замовлення, додавши, що повідомить про це у суді.

Засідання суду почалось о 12.00.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічним опіком більш як 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебувала на лікуванні в Київському міському опіковому центрі. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано 6 осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних — Миколу Новікова — через відсутність в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим — В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобових домашніх арештів.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський — помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько Москаль-молодший. За словами генпрокурора, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко».

10 грудня, за даними СБУ, Левін був оголошений в міжнародний розшук.

28 січня 2019 року на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей про напади на Гандзюк та інших громадських активістів батько вбитої активістки Віктор Гандзюк заявив, що в ГПУ, МВС і СБУ знають замовників вбивства його дочки.

«Зараз офіційно оголошено в розшук організатора вбивства, кримінального авторитета Москаленка, який пішов на це вбивство не просто так, який пішов на це вбивство не з вулиці. Він пішов на це з будівлі Херсонської обласної державної адміністрації, де тісно співпрацював з конкретними людьми, для яких виконував конкретні завдання», — сказав батько Гандзюк.

11 лютого Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. За словами генпрокурора, на даний час слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера.

Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто умисного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п. 11, п. 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Схожі новини