Передплата 2024 «Добра кухня»

Мангер мав свою приватну армію, — журналіст-розслідувач

В очільника Херсонської облради Владислава Мангера, якого генпрокурор Юрій Луценко назвав причетним до організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, у 2014 році була сформована невелика приватна армія.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському повідомив журналіст-розслідувач, активіст Сергій Нікітенко, який був другом Гандзюк.

«У 2014 році, коли він (Мангер, — ред.) пішов у політику під час чергових парламентських виборів, кожен кандидат створював свій батальйон із колишніх „атошників“, які тільки починали мобілізуватись. І він найняв собі частину бійців батальйону „Херсон“, які вийшли з Іловайська і їх більше не посилали на фронт… і вони собі працювали у нього такою приватною невеликою армією», — сказав Нікітенко.

На питання ведучого, чи є серед п’яти обвинувачених у нападі на Гандзюк учасники «армії» Мангера, він відповів: «Ні, це зовсім інші люди…».

«Ті хлопці з батальйону „Херсон“ були вичавлені майже всі після того як до Мангера зайшов „Москал“ (Олексій Левін, підозрюваний в організації нападу на Гандзюк, ред.) і справжній кримінал, я розумію що вони не вжились разом», — додав Нікітенко.

Нагадаємо, 11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Прокуратура просить взяти Мангера під варту на 2 місяці без застави. Раніше бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

Мангер, коментуючи звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк, сказав, що не знав Гандзюк особисто, а обвинувачення назвав «взятими з інтернету».

Схожі новини