Передплата 2024 ВЗ

Перша релігійна громада на Полтавщині приєдналась до ПЦУ: Московський патріархат погрожує судом

  • 08.02.2019, 18:29
  • 752

Перейти до Православної церкви України вирішила перша релігійна громада Полтавщини — мешканці села Устивиця Великобагачанського району. В УПЦ МП говорять, що церковну громаду та священника не пустили на збори, тому готується судовий позов.

Про це повідомила Валентина Вождаєнко, директор департаменту культури та туризму Полтавської ОДА, пише місцеве видання «Полтава».

Мова йде про Михайлівську церкву.

За рішення перейти до ПЦУ проголосувало 176 представників громади із 183-х.

Поліція області повідомила, що біля сільського Будинку культури зібралися понад 60 жителів села Устивиця. Мітингувальників хвилює питання визначення настоятеля місцевої церкви. Охорону правопорядку на місці забезпечують 6 поліцейських та працівники батальйону «Полтава».

В Полтавській єпархії УПЦ МП стверджують, що до голосування не допустили церковну громаду та священника:

«Там є стара церква та нова, яка ще не введена в експлуатацію. Документи на землю та споруди оформлені на УПЦ. Тому плануємо подати до суду. Священник, отець Іоан, не приходив на служби, а потім добровільно попросив вивести його із штату. Його прохання задовольнили. Був призначений новий священник. Попередній священник забрав ключі від церкви, почав збирати підписи і претендувати на новий храм. Благодійники, які надавали кошти, проти якихось переведень і проти протистояння», — повідомили Полтавській єпархії УПЦ МП.

Схожі новини