Передплата 2024 ВЗ

У комунальних маршрутках будуть квитки з голограмою

Подумують і про введення посади контролера-касира

Львів’янам вирішили «підсолодити пілюлю» після того, як підняли вартість проїзду у маршрутках до семи гривень. Проїзні квиточки зроблять голографічними, таким чином захистивши їх від підробок. Досі це були звичайні папірці.

Нововведення за­провадять лише на комунальних автобу­сах, які підпорядковуються Львівському комунальному АТП № 1.

Як повідомив директор ЛК АТП № 1 Орест Хаму­ла, підприємство найближ­чим часом планує отрима­ти першу партію квитків із голограмою, яка захищає від підробок. Адміністрація підприємства закликає па­сажирів під час оплати бра­ти квитки (не секрет, що більшість пасажирів про­їзні документи не беруть). «Дизайн квитків в автобу­сах буде подібним на ди­зайн квитків в електротран­спорті, однак для зручності пасажирів автобусні квит­ки відрізнятимуться кольо­ром. Отримати квиток па­сажири зможуть при оплаті за проїзд у комунальних ав­тобусах», — розповів Орест Хамула.

«В електротранспор­ті є прозорий і зрозумі­лий облік пасажиропотоку, — каже заступник дирек­тора департаменту ЖКГ Андрій Білий. — Такий же механізм хочемо запрова­дити і в ЛК АТП № 1, тому розглядаємо також мож­ливість введення посад контролерів-касирів, які б слідкували за оплатою па­сажирів. Таку схему роботи ми випробували б на одно­му маршруті, щоб зрозу­міти доцільність запрова­дження такої роботи в усіх автобусах АТП № 1. Також розглядаємо можливість запровадження в автобу­сах безготівкової оплати за проїзд, на зразок елек­тротранспорту».

Схожі новини