Передплата 2024 ВЗ

Уряд схвалив запровадження системи виплати субсидій готівкою

  • 06.02.2019, 14:44
  • 482

Кабінет міністрів України схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року.

Відповідну постанову Кабмін прийняв на сьогоднішньому засіданні, передає 112.ua.

«Необхідність прийняття проекту акта полягає у введенні альтернативного механізму надання житлових субсидій безпосередньо одержувачу в готівковій формі, який спрямований на стимулювання їх до раціонального споживання комунальних послуг», — сказано в пояснювальній записці.

Постанова набирає чинності з дня опублікування та застосовується з 1 лютого.

Відзначимо, що держбюджет-2019 передбачає субвенцію місцевим бюджетам на надання житлово-комунальних послуг у розмірі 35 млрд гривень і бюджетну програму з надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі 20 млрд гривень.

Як відомо, Кабінет міністрів затвердив триетапне проведення монетизації субсидій, починаючи з 1 січня 2019 року. Згідно з експертним висновком, на першому етапі вона охопить орієнтовно 100−150 тис. домогосподарств, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів. Другий етап почнеться з 1 травня і стосуватиметься домогосподарств, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року. Третій етап розпочнеться з жовтня 2019 року, коли відбудеться повний перехід на монетизацію.

Нагадаємо, 1 липня поточного року Міністерство соціальної політики запустило роботу Державного реєстру субсидіантів. За оцінками прем'єра Гройсмана, право на субсидію до кінця року отримають близько 7 млн домогосподарств.

Схожі новини