Передплата 2024 «Добрий господар»

Батько Гандзюк опублікував моторошні фото опіків загиблої: активістку жорстоко катували

  • 05.02.2019, 12:58
  • 1 374

Батько херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор опублікував знімки загиблої, після того як її облили кислотою, щоб їх побачили виконавці, замовники злочину та чиновники.

Про це Віктор Гандзюк написав у Facebook, передає Українська правда.

Гандзюк нагадав, що уже пройшло півроку з дня нападу на активістку і три місяці з дня смерті, однак замовників злочину досі не покарали.

«Дев"яносто шість днів у реанімаційному відділенні. Рани на все тіло. Спалене волосся. Обпечені очі. Постійний нестерпний біль. Тривалі виснажливі лихоманки. Чотирнадцять важких операцій. Щоденні перев"язки під наркозом. Літри перелитої крові», — написав він.

За його словами, активістка три місяці провела в лікарні, лежачи на спині на жорсткій сітці без матраца, подушки і ковдри.

Через численні опіки у Гандзюк тижнями були зафіксовані руки та ноги, а їжу вона приймала через трубочку.

«Кілька фотознімків з того тримісячного життя, повірте, не найстрашніших. Ми знімали їх для іноземних клінік, європейських, американських. Відсилали, але відповідь завжди була одна — досвіду лікування таких важких хімічних опіків не маємо», — повідомив батько загиблої.

«Я дуже хочу, щоб ці фото бачили виродки-виконавці — і ті, що за ґратами, і ті, що під арештом в затишних домівках поруч з юними дружинами, літніми батьками, імпортними протезами. Бачили організатори, замовники, що нині тремтять за кордоном та у високих кабінетах», — додав Гандзюк.

Також він написав, що бажає, аби ці світлини побачили ті, хто фальсифікував та тормозив слідство і ті, хто продовжує це робити.

«Хай подивиться ці фото генеральний прокурор. Хай їх бачить гарант та його ймовірна конкурентка», — написав він.

На його думку, активістку не просто вбили, а жорстоко катували дев"яносто шість днів після нападу.

Нагадаємо, 3 грудня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що замовники, організатори та виконавці вбивства Катерини Гандзюк встановлені. 4 грудня правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк громадянину на прізвище Левін. Левін є помічником депутата Херсонської облради Миколи Ставицького, і на початок грудня 2018 року перебував у Домінікані.

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками.

Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні після багатьох операцій.

Схожі новини