Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дозвіл отримано: Українські консули відвідали в СІЗО Москви поранених моряків

  • 04.02.2019, 12:56
  • 415

Українські консули у Москві відвідали у слідчому ізоляторі «Лефортово» поранених українських моряків, яких нещодавно перевели з СІЗО «Матроська тиша».

Як повідомляє УНІАН, першим дипломати відвідали військовополоненого Василя Сороку. За словами заступника начальника Управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Олександра Хом'яка, з Сорокою консули бачилися 1 лютого, скарг військовополонений моряк не висловлював.

«У нас почалися відвідування першого числа, сьогодні продовжуються. Дозволи консулами отримані і наразі відвідали поки що військовополоненого Василя Сороку, в п'ятницю. Він поранений.

І сьогодні, 4 лютого, відвідають двох ще поранених — Андрія Ейдера і Андрія Артеменка", — сказав Хом'як.

Українські консули отримали дозволи на відвідування українських військовополонених не на кожен день.

Наприкінці минулого тижня адвокат Микола Полозов заявив, що наймолодшого утримуваного в Росії українського військового моряка Андрія Ейдера могли заразити гепатитом уже в Москві у в'язничній лікарні.

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по трьох українських кораблях і захопили їх і екіпажі. Підконтрольні Кремлю суди в Криму арештували 24 моряків на два місяці. Зараз вони перебувають у Москві. Українська влада визнає їх військовополоненими, як то визначає міжнародне право.

Країни Заходу засудили дії Росії. В Євросоюзі закликали до «стриманості і деескалації», а генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ оприлюднив заяву з вимогою до Росії звільнити військовополонених і захоплені кораблі.



Схожі новини