Передплата 2024 «Добрий господар»

Наймолодшого із полонених моряків могли заразити гепатитом у СІЗО Москви, — адвокат

  • 02.02.2019, 08:18
  • 757

Наймолодшого українського військового моряка Андрія Ейдера, якого утримують в Росії, у в’язниці могли заразити гепатитом.

Про це написав у Facebook адвокат військовополонених Микола Полозов, посилаючись на дані захисниці Ейдера Олександри Маркової.

«Є серйозні підозри, що пораненого військовополоненого Андрія Ейдера заразили в медсанчастині СІЗО „Матроська тиша“ гепатитом В. Якщо аналізи підтвердяться, то це зовсім щось позамежне», — написав Полозов.

«Офіційне підтвердження цьому буде лише на початку наступного тижня, коли я особисто побачу епікриз, який все-таки видали Андрію при переведенні з «Матроської тиші» до «Лефортова», — повідомила Маркова.

Вона підкреслила, що якщо Ейдер захворів на гепатит не у в’язниці, то до тюремних лікарів є питання, наприклад, чому від початку про хворобу ніде не вказувалось, чому лікарі не виявляли хворобу протягом 2 місяців.

«На жаль, сьогодні п’ятниця, і попереду ще цілих два дні, які тягнутимуться вічністю в очікуванні хоч якоїсь визначеності», — написала Маркова.

Схожі новини