Передплата 2024 «Добра кухня»

Супрун виступила за легалізацію канабісу в Україні

  • 01.02.2019, 12:53
  • 664

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун закликала до легалізації в Україні препаратів, до складу яких входять коноплі і розповіла, де можна підписати петицію.

Доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу стане реалізацією їхнього права на медичну допомогу. Про це Уляна Супрун написала в Facebook, повідомляє Цензор.НЕТ.

«Застосування наркотичних речовин з будь-якою метою, навіть з медичною — складна тема. Тому нею легко маніпулювати, навіть коли йдеться про життєво необхідну допомогу пацієнтам», — попереджає Супрун.

«Медичний канабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів і нормалізувати самопочуття у низці важких захворювань і станів. Тому використовувати його в медицині, звичайно з певними застереженнями, нормальна світова практика», — вважає в.о. міністра охорони здоров'я.

За словами Супрун, медичний канабіс може допомогти при хворобі Альцгеймера, хронічних болях, розсіяному склерозі, епілепсії та синдромі подразненого кишечника. А також здатна полегшити стан людей, які страждають на онкологічні захворювання.

«Є різні способи споживання канабіноїдів: олії, таблетки, мазі, куріння і вапоризація. Дітям при епілепсії прописують пероральний прийом канабіноїдів», — стверджує глава МОЗ.

«Сподіваюся, що кампанія «ЗупинитиБіль «не стане мішенню популістів і демагогів», — підводить підсумок Супрун і закликає підписати петицію за легалізацію канабісу в медицині.

Схожі новини