Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Смерть російського найманця у колонії Львівщини: у РФ відкрили кримінальну справу

  • 01.02.2019, 11:57
  • 864

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу за фактом загибелі свого громадянина, який помер у Дрогобицькій виправній колонії № 40.

В Україні він був засуджений за участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків «ЛНР», повідомляє Громадське.

За словами представниці слідчого комітету Р Ф Світлани Петренко, судово-медична експертиза встановила, що смерть Валерія Іванова настала від сукупності нанесених тілесних ушкоджень.

Органи попереднього слідства вважають, що смерть Іванова настала внаслідок «протиправних дій на території України».

Справу відкрили за статтею навмисного нанесення шкоди здоров'я, яке призвело до смерті. Правоохоронці з'ясовують усі обставини.

Нагадаємо, у Дрогобицькій виправній колонії № 40 помер ув’язнений на 12 років росіянин Валерій Іванов, який брав участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків «ЛНР». У колонії заявили, що він помер після падіння з драбини. Україна передала РФ тіло Іванова.

У МЗС Росії заявили, що росіянина Іванова могли убити у колонії на Львівщині.

Зазначимо, що Іванов був одним з 22 росіян, які написали звернення до Путіна з проханням про обмін.

Іванов був затриманий українськими військовослужбовцями в Станиці Луганській у серпні 2015 року. На допиті розповів, що приїхав з Архангельська «допомагати ЛНР боротися з фашистським режимом».

У грудні 2014-го Іванов перетнув кордон з Росією через прикордонний пункт «Ізварине», який на той час уже не контролювався українськими військами. Також на допиті Іванов розповів, що воював у двох чеченських кампаніях — «пішов добровольцем через військкомат».

Схожі новини