Передплата 2024 ВЗ

Коли зиму малюють вісім художників

В «Арт галереї мадам Пальмгрен» відкрилася тематична виставка «Рапсодія зими»

У Львівській «Арт галереї мадам Пальмгрен» (вул. Івана Федорова, 8) відкрилася тематична виставка живопису «Рапсодія зими». До подання зимового пейзажу долучилися знані митці. Цю натхненну пору року кожен майстер пензля інтерпретує по-своєму, шукаючи свою кольорову гаму та відтінки.

Гармонійний простір експо­зиції формують роботи пле­нерного художника Віктора Стогнута, майстра класичного пейзажу, який тонко відчуває пів­тони та світлотіні, а також роботи народного художника Петра Сип­няка з різними малярськими тех­ніками, колористикою, «зимовою» настроєвістю.

Віктор Стогнут, «Зимове озеро».
Віктор Стогнут, «Зимове озеро».
Петро Сипняк, «Альтанка під снігом».
Петро Сипняк, «Альтанка під снігом».

Зимова рапсодія відчується і у віртуозній колористиці на полот­ні від представника українського експресіонізму, народного худож­ника України Бориса Буряка.

Бурхливі емоції живопису, епатаж, експресивні коні в дина­міці, вибуховий синій із серії «Арт у синьому» — це все про твір май­стра пензля, найколоритнішого художника Михайла Демцю.

„Михайло Демцю, «Коні на снігу».
„Михайло Демцю, «Коні на снігу».

Виставку «Рапсодія зими» та­кож прикрасила творчість Ніни Буряк, художниці, яка має свій особливий абстрактний почерк, яку надихає сама природа. А один із найяскравіших представників львівської школи живопису Олек­сандр Крохмалюк представив свої нові роботи поруч з картинами свого сина, Петра Крохмалюка — члена Національної спілки худож­ників України.

На виставці, яка триватиме до 13 лютого, можна також побачити абстрактне та дуже стильне живо­писне бачення зими від знаного львівського митця Ігоря Колісни­ка.

Схожі новини