Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найвищий у світі басейн — у Дубаї

Поплавати можна буде на 52-му поверсі

Як інформує Arabian Business, у Дубаї (ОАЕ) незабаром з’явиться найвищий басейн у світі. Він розташується просто неба на 52- му поверсі хмарочоса The Palm Tower, будівництво якого вже розпочали.

Панорамний басейн розмістять на висоті 210 метрів! Автори про­екту обіцяють відвідувачам ба­сейну дивовижний вид на Дубай, штуч­ний острів Пальм-Джумейра і місцеву затоку. Для заповнення басейну пло­щею 775 квадратних метрів знадо­бляться 930 тисяч літрів води. На рів­ні басейну хмарочос не закінчиться, його загальна висота становитиме 240 метрів. На вершині The Palm Tower об­ладнають оглядовий майданчик. 18 поверхів будівлі займе готель, решту — житлові апартаменти. Будівництво хмарочоса планують завершити на­ступного року.

Поки що найвищим у світі є басейн хмарочоса Marina Bay Sands Skypark у Сінгапурі, завдовжки 146 метрів. Цей басейн розташований на висоті 191 метр. А в Європі найвищим є басейн Skypool (критий) у лондонському хма­рочосі The Shard. Із басейну відкри­вається вид на Букінгемський палац, собор Святого Павла і будівлю британ­ського парламенту.

Схожі новини