Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Болгарський Пловдив — культурна столиця Європи 2019 року

Поряд із італійською Матерою

Культурною столицею Європи 2019 року став Пловдив, друге за розміром місто Болгарії. Як інформують Novinite, у рамках спеціальної програми у Пловдиві, який є одним із найдавніших міст Європи, протягом року відбудуться близько 350 різноманітних культурних заходів.

Головними темами проектів і фести­валів у Пловдиві стануть культура ре­гіону, кирилиця й мистецтво народів Балкан. Усі події відбуватимуться під гас­лом «Разом». Один із перших проектів у рамках насиченої культурної програми — експозиція Art Liberty. Спеціально для неї у Пловдив привезли фрагменти Берлінсько­го муру, що перетворилися завдяки зусил­лям художників на арт-об'єкти. Частина заходів, зокрема виставки, модне ревю й кілька великих концертів, пройдуть на те­риторії архітектурного заповідника «Ста­родавній Пловдив». У місті також створять Острів мистецтв на річці Мариці, а старі тютюнові склади перетворять на культур­ний простір.

Іще однією культурною столицею Єв­ропи 2019 року названо італійську Ма­теру. А минулого року європейськими культурними столицями були нідер­ландський Леуварден і мальтійська Ва­летта.

Схожі новини